LIEFDE VOOR HONDEN STAAT CENTRAAL

METHODE

Honden leren net als wij, door te associëren. Gedrag dat iets oplevert, herhalen ze. Hoe snel had uw hond door waar zijn eten bewaard wordt? Of dat hij uitgaat wanneer u de riem pakt?

Deze leermethode gebruiken we tijdens de training. Het gedrag dat we graag zien, wordt beloond. Dat kunnen verschillende commando’s zijn zoals: zitten, hierkomen of netjes meelopen aan de lijn. Maar het kan ook bij het niet blaffen als de bel gaat. Niet opspringen als er bezoek komt. Ook kan er in bepaalde situaties plaatsvervangend gedrag aangeleerd worden. U leert uw hond wat u wel van hem verwacht.

We werken met beloningen. Op het moment dat de hond het gedrag laat zien dat u wil, krijgt hij een beloning. De beloning is iets lekkers. Iets lekkers heeft voor de hond nou eenmaal veel meer waarde dan een glimlach of een vriendelijk woord. Wanneer de hond de oefening beheerst, dan wordt de beloning afgebouwd.

Bij Hondenschool Maassluis leert u de hond begrijpen. U leert hoe de leerprocessen werken en hoe u deze kan toepassen. Ook leert u tijdens de cursussen veel over lichaamstaal en gedrag, zodat u herkent wat uw hond doet, waarom hij dat doet en hoe u dat gedrag kan beïnvloeden en/of ombuigen naar ander gedrag.