LIEFDE VOOR HONDEN STAAT CENTRAAL

Hersenwerk

Hersenwerk

Hersenwerk is puzzelen voor honden. We beginnen met het aanbieden van simpele puzzels, die steeds iets moeilijker worden. Tijdens het puzzelen proberen de honden iets lekkers te bemachtigen. Ze kunnen dit bereiken door met hun neus te zoeken, maar ook door te kijken, te schuiven of te trekken. Voor iedere hond en iedere baas zijn er meerdere puzzels die in de smaak zullen vallen. Ook leert u zelf puzzels te maken van allerlei soort materiaal dat u in huis heeft.

De ene hond zal er minder moeite mee hebben dan de andere hond. De ene hond houdt het simpel en heeft voldoende uitdaging in een simpele puzzel en de andere hond gaat voor de hersenkraker.

Waarom hersenwerk?

Het stimuleert alle zintuigen van uw hond en laat zijn hersens flink werken. Honden die hersenwerk doen, moeten zelf bedenken en erachter komen hoe ze een beloning (lekker voertje) te pakken kunnen krijgen.
Een hond die hersenwerk doet, moet zich enorm concentreren en gaan hier vaak volledig in op. Voor de meeste honden is 10 minuten hersenwerk per dag voldoende om hen geestelijk moe te maken en een voldaan gevoel te geven.

Hersenwerk stimuleert alle zintuigen van de hond. Daarnaast moeten ze creatief zijn, want ‘hoe krijg ik dat brokje nu het snelst te pakken?’

Hersenwerk zorgt voor blije en zelfverzekerde honden, van jong tot oud! Deze cursus is ook zeer geschikt voor de oudere hond en honden die herstellende zijn van een operatie.  Deze cursus bestaat uit 4 praktijklessen.

Voor wie?
✔ honden herstellend van een operatie
✔ oude honden maar ook jonge honden vinden dit geweldig
✔ honden die snel afgeleid zijn
✔ honden die mentale uitdaging nodig hebben

Groepsgrootte
✔ maximaal 4 pups

Waar
✔ Hondenschool Maassluis, Vlaardingsedijk 1

Wanneer
✔ 1 x per week
✔ donderdagavond praktijk (20.15 t/m 21:00)

Doel
✔ hoe en waarmee maakt u zelf puzzels voor uw hond
✔ betere concentratie van de hond
✔ hoe bouw je het rustig op

Wat heb je nodig?
✔ riem van 1.80 a 2 meter lengte (geen uitrollijn)
✔ tuigje of halsband (geen slipketting)
✔ beloningen
✔ kleedje

Kosten
✔ €67,50 (4 praktijklessen)